Tälle tietopankin sivulle on koottu hyödyllisiä tiedostoja taitoluistinten ostajalle. Luistimet ovat taitoluistelijan tärkein väline, joten asiaan kannattaa paneutua. Ammattitaitoinenkaan myyjä ei yksin pysty löytämään täydellistä paria, vaan tarvitaan yhteistyötä luistelijan kanssa. Myös luistinten valitseminen vaatii harjaantumista; aloita vaikkapa tältä sivulta.

Ostajan opas

Taitoluistinten ostajan oppaassa annetaan vinkit oikean koon löytämiseksi, kerrotaan ongelmista, joihin väärä koko johtaa, sekä annetaan neuvoja luistinten käyttöön ja huoltoon.

Mallivertailu

Vertailutaulukon (General) avulla on mahdollista hahmotella oma luistelutaso ja se, mitkä eri valmistajien mallit voisivat tulla kyseeseen kullekin luistelijalle, myös hinta huomioiden. Tässä päätaulukossa esitetään lisäksi kenkiin suositeltavat terämallit. Varsinainen valmistajien välinen terien vastaavuustaulukko (Blades) tarkentaa terävertailua. Samoin Riedellin monipuolinen mallisto esitetään vielä erikseen kartan muodossa kokonaisuuden havainnollistamiseksi. Ja aina kannattaa kysyä valmentajan yksilöllinen suositus!

Koko

Valmistajien kokotaulukoiden avulla voit määrittää suositellun koon, kun otat jaloistasi mitat (mittausohjeet Ostajan oppaassa yllä). Tämä helpottaa oikeankokoisten luistinten tilaamista. Taulukot ovat ohjeelliset: luistimia pitää aina sovittaakin. Taulukoissa annetaan myös valmistajien suositukset teräkoolle.