Hokkareiden terätyöt

12,50 35,00 

Ilmoita profiili ja urasyvyys. Pinnoitetut terät ja erikoisratkaisut sopimuksen mukaan tuntityönä.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Kuvaus

Profilointi on tärkeä terän toimivuuden kannalta. Oikea profiili on teroituksen perustus: jos se ei ole kunnossa, ei pelkällä teroituksella voida asioita korjata. On sanottu, että profiloinnnissa on 70 % terän ominaisuuksista ja vain 30 % johtuu teroituksesta. Profiloinnilla voidaan säätää luistimen ominaisuuksia pelaajan toiveiden mukaan ja joskus jopa korjata luistelun puutteita helpottamalla esim. luisteluasentoa. Profiili on tärkeä myös luistelun oppimisen kannalta. Siksi se tulisi teettää myös – tai pikemminkin nimenomaan – lasten luistimiin. Ja kaikkiin uusiin teriin: tehtaan jäljiltä profiilit ovat tyypillisesti liian pyöreitä suurimmalle osalle luistelijoista.

Luistintohtorilta saat kaikki eri profiilit. Muoto voidaan tehdä käsityönä yhdistelemällä valmiista raudoista (+10 €/rauta) tai se voidaan tehdä toiveidesi mukaan. Kysy lisää räätälöidyistä ratkaisuista.

Yleensä profilointi tehdään terän keskelle. Mikäli haluat säätää painopistettä (etukeno vs. pystympi asento; pitch), voidaan profiilin pivot-pistettä muuttaa sinulle sopivaksi.

Sopivan profiilin jälkeen sopiva teroitus viimeistelee toimivan terän. Urasyvyydellä säädellään pitoa ja liukua. Tyypillisesti urasyvyydet ovat 22…32 mm, mutta muutkin onnistuvat. Luistintohtorin asiakaskunnassa tavallisin on ROH 28 mm.

Profiili+pitch+urasyvyys -yhdistelmillä voidaan säädellä paljon terän käyttäytymistä. Oma sopiva yhdistelmä löytyy vain kokeilemalla ja miettimällä luistelua. Jos asia tuntuu hankalalta, ota yhteyttä ja kerro toiveistaisi. Sen perusteella teemme juuri sinulle hyvän.

Lisätiedot

Työ

Pelkkä profilointi, Teroitus, Profilointi ja teroitus

Saatat myös pitää...