Profilointi

18,00 

Osasto:

Kuvaus

Profilointi on tärkeä terän toimivuuden kannalta. Oikea profiili on teroituksen perustus: jos se ei ole kunnossa, ei pelkällä teroituksella voida asioita korjata. On sanottu, että profiloinnnissa on 70 % terän ominaisuuksista ja vain 30 % johtuu teroituksesta. Profiloinnilla voidaan säätää luistimen ominaisuuksia pelaajan toiveiden mukaan ja joskus jopa korjata luistelun puutteita helpottamalla esim. luisteluasentoa. Profiili on tärkeä myös luistelun oppimisen kannalta. Siksi se tulisi teettää myös – tai pikemminkin nimenomaan – lasten luistimiin. Ja kaikkiin uusiin teriin: tehtaan jäljiltä profiilit ovat tyypillisesti liian pyöreitä suurimmalle osalle luistelijoista.

Luistintohtorilta saat kaikki eri profiilit. Mikäli valikoimissa ei ole juuri sinun toivomaasi muotoa, voidaan se tehdä toiveidesi mukaan. Tällainen räätälöity muodon tekeminen maksaa 40 e.

Yleensä profilointi tehdään terän keskelle. Mikäli haluat säätää painopistettä (etukeno vs. pystympi asento; pitch), voidaan profiilin pivot-pistettä muuttaa sinulle sopivaksi.

Profiili+pitch+urasyvyys -yhdistelmillä voidaan säädellä paljon terän käytöstä. Oma sopiva löytyy kokeilemalla. Jos asia tuntuu hankalalta, ota yhteyttä ja kerro toiveistaisi. Sen perusteella teemme sinulle hyvän.

Lisätiedot

Sädeprofiili

7, 8, 9, 10, 11, 12, 12.5, 13, 14, 15, 16.4 (5 m), 26, 28, 30, Flat

Kaksoissäde

11-17, 3 m – 5 m

Monisäde

Quick, Power

Suora osa

Toiveen mukaan. Yhdistetään johonkin perusprofiiliin.